lördag 10 september 2011

Veterinärbesök

Om man befinner sig utomlands när det blir dags för hundens årliga vaccination får man en anledning att testa på utländsk djursjukvård (vilket jag hoppas blir den enda gången, med undantag för avmaskning).
Vilse var som vanligt jätteduktig och satt helt stilla och tyst. "It´s a very, very calm dog" (vi fick massvis med beröm). :) Veterinären berättade att han var van vid en helt annan typ av mentalitet hos hundarna som besöker honom. Ser man hur folk håller sina hundar här nere så förstår man varför de får panik och bits när de kommer till en veterinärklinik. Många av dem har nog aldrig ens varit inomhus.
Vaccinering (parvo, valpsjuka och kennelhosta) och veterinärundersökning gick på 20 euro. Veterinären var jätteduktig, supertrevlig och kunde väldigt bra engelska. Han läste dessutom igenom hela Vilses pass, kollade så att vi inte missat något och påminde mig om att avmaska Vilse mot dvärgbandmask innan hemresan. Ett mycket bra besök!
Nu har vi förresten gått över till fästingmedlet Advantix, som jag köpte i Frankrike. Det skyddar även mot sandmyggan (och därmed Leishmanios), som finns här nere i södra Europa. När vi tågluffade runt Europa för två år sedan fick Vilse ett Scalibor-halsband, vilket enligt Malmö Djursjukhus var det enda som då gick att köpa i Sverige som skyddade mot sandmyggan. Tyvärr tålde inte Vilse scalibor-halsbandet, utan kliade sig över hela kroppen i nästan tre veckor. Vi fick höra att det snart skulle sluta klia och visst gjorde det det tillslut, men jag skulle inte vilja utsätta honom för det igen. Därför körde vi Effipro tills vi kom ner till Spanien. Inte för att Vilse brukar ha så mycket fästingar (två, tre stycken på en sommar, då han haft örthalsband), men den här sommaren har han inte haft en enda fästing (sedan maj, då jag började med fästingmedlet). Varken Effipro eller Advantix har gett Vilse några som helst besvär. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar