tisdag 20 september 2011

Lägesrapport

18/9

Nu när statistiken på bloggen visar att läsarantalet ökat helt fantastiskt mycket sedan artikeln i Hundsport, passar jag på att göra ett nytt försök att ropa ut: "KOM HIT OCH CYKLA MED MIG!".
Som nämnt tidigare vill inte Niklas cykla mer, utan har bestämt sig för att följa med mig och Vilse ner till Gibraltar och sedan upp till Malaga, där han ska ta flyget hem.

Själv hade jag först inte en tanke på att avbryta resan, utan bestämde mig för att göra mitt bästa för att hitta en ny reskompis (bland annat genom cykelforumet på Utsidan.se) och tills dess cykla själv. Även om just att vara ensam är något jag verkligen ogillar, precis som Vilse (sådan matte, sådan hund...). Men av respekt för min familj, som inte alls är glada i att jag cyklar själv och då framför allt tältar själv som tjej ute i dessa sydeuropeiska länder, samt att jag själv också inser att det är dumdristigt, väljer jag att inte cykla vidare ensam.

Tanken var att hela resan skulle ta fyra månader. Och fyra månader har det gått när vi nu når Gibraltar och Malaga. För drygt två månader sedan, när vi insåg att det tog betydligt längre tid än vi trodde (typ 50% längre, haha) ringde jag hem och fick lägenheten uthyrd två månader till, alltså 6 månader, för att vi skulle kunna cykla i lugn och ro hela vägen till Venedig. Men nu vill Niklas hem och jag föredrar alltså att inte cykla själv.

Nu blev det här inlägget lite för långt för att bli en "kontaktannons". Jag tror jag gör så att jag lägger in detta som ett separat inlägg, så får ni läsa det andra ovan.

Jag kan passa på att ge en liten lägesrapport, nu när jag är på detta skrivhumör. Vi befinner oss just nu i den lilla byn Rosario. Vi har 9,1 mil kvar till staden Tavira som ligger ganska nära den Spanska gränsen, så dit tar vi oss imorgon. Jag längtar verkligen dit! Det är nämligen så att Torsten på Hundsport har skickat ner en Vilsetidning till postkontoret i Tavira. Mamma har mailat foto på artikeln redan, men det ska bli så kul att få tidningen i händerna och bläddra igenom och se hur det ser ut i verkligheten. Det ska också bli helt underbart att ha en tidning att läsa! Och att få en liten inblick i den svenska hundvärlden, som jag helt tappat kontakten med under 4 månaders tid. Jag ska dock försöka blogga lika mycket som innan, även när jag fått en tidning att läsa. Jag får nog göra en omprioritering och använda min ordinarie Röj- och Spindelharpantid till att blogga istället. Så får det bli.

4 kommentarer:

 1. Jag måste be om ursäkt att jag utan att tänka mig för slängde in en Håller tummen under din blogg Resekompis sökes!
  HOPPAS SÅ mycket för din skull.
  Förstår ju att du ser en kommentar och får hopp!!!! Och så var det bara jag!
  Klart du inte vill att alla som håller tummen ska svara just i den bloggen.
  Men håller tummen det gör jag!
  Tycker det är klokt av dig att avbryta om du inte hittar någon.
  Men nånstans måste det väl finnas nån,det gäller bara att just den ser din önskan!
  Ha det fint! Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Matilda & Vilse! Fick ett "halleluja" moment i natt! Jag har ett förslag om att fixaa reskompis. Ringde radio Malmöhus och förklaradde ditt dilemma och (om du vill) så maila en liten story om dig och Vilse samt attt du sööker reskompis. Maila detta till news.malm@sr.se Gärna telefonnummer om du har möjlighet.

  Det var nog det bästa jjag kunde komma på :-)

  Hälsar A & Sniff

  SvaraRadera
 3. Hej Eva! Haha, det gör absolut inget att du skrev kommentar i det andra inlägget. Det är bara kul att läsa att folk hoppas för min skull, oavsett var jag läser det! :)

  SvaraRadera
 4. A & Sniff, kul att se er här! Det var ett fantastiskt bra tips faktiskt! Jag ska se om det går att fixa. :) Tack så mycket!

  SvaraRadera