torsdag 22 september 2011

Atlanten igen!

Det var en hel mådan sedan vi såg havet faktiskt. I San Sebastian, andra dagen i Spanien. Sen dess har vi cyklat uppe i bergen och ute på landsbyggden. I Porto var vi nästan framme vid kusten, men av olika anledningar vände vi i stan och körde söderut. Så ni kan tänka er hur underbart det vara att springa ut i det salta vattnet!

Det är så otroligt salt här nere, att jag nästan somnade när jag låg och flöt vid ytan. De hade hundratals stora basänger precis vid platsen där vi badade, där de utvann havssalt, så det kanske är lite extra salt i dessa områden.

Förutom bad blev det såklart en massa bus på stranden.

Lite freestyleträning. (Haha, notera min snygga bränna...)

Och såklart en massa slappande. Tills en otroligt söt liten svart tik kom springande med sin engelska matte på stranden. Hunden kom från ett herberge i staden och hon kallade henne lite skämtsamt för en "quarter water dog". Och säkerligen var det en hel del vattenhund i henne. Hon såg ut som en raggig liten flatcoated retrievervalp. Vilse och Tullip hade så kul ihop och under hela tiden de sprang och jagade varandra på stranden stod jag och Tullips matte och pratade. Jag glömde helt bort att ta några bilder med kameran, som jag faktiskt stod och höll i handen. Lite synd, men så är det.

Efter lekens slut var i alla fall Vilse såhär slut, så att han la sig ner vid skålen när han skulle dricka. Han ser blöt ut, men det är av Tullips päls. Vilse skulle, tillskillnad från henne, aldrig sätta sina tassar i havet frivilligt. ;)

Det här måste väl vara en sandmygga? Vi är ju på en strand i södra portugal, så det känns ganska troligt. När det började skymma kom det tusentals av dessa myggor från ingen stans. De var helt galna. Stod man stilla hade man plötsligt hundra på sig. Tur att Vilse har fästingmedel som skyddar mot dessa myggor. Vi tog oss i alla fall så snabbt som möjligt till ett ställe där vi kunde slå upp tälten och sov sedan gott hela natten medan myggorna surrade utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar