måndag 13 juni 2011

Backspegel, äntligen

Så länge jag har letat efter en bra, stabil och tillräckligt lång backspegel. Närmare bestämt hela våren. Jag vill kunna kika bak på Vilse i vagnen, utan att behöva vända mig om och därmed riskera att välta hela ekipaget. Alla backspeglar jag hittat hittils har haft fel typ av fäste eller varit för klena (de fladdrar i vinden när man cyklar). Men så kom jag på att mopeder också har packspeglar och istället för att begränsla sökandet till olika cykelaffärer började jag leta i moppevärkstäder och liknande. Det var i en sådan jag tillslut hittade den backspegel jag nu cyklar omkring med.

Jag blev bara så himla irriterad när backspegeln skulle på styret. Ut från affären kom en kollega till killen jag just köpt spegeln av och den här mannen bara tog grejerna ifrån mig för att sätta fast det på mitt styre. Jag sa till honom att jag kunde sätta dit den själv, att jag inte behövde hjälp med det. Då skrattade han och sa att monteringen givetvis ingick. Dessutom la han till "du är tjej också, du ska inte behöva fixa med det här". Jag blev galen inombords. Jag hatar när folk ska pilla med mina grejer. Jag vill göra saker själv så det blir som jag vill ha det.

Det som jag mest av allt var rädd för var att det skulle bli en jäkla repa i tempobågen och det var precis vad som hände. Ingen liten heller. Jag försökte stoppa honom när jag såg vad som hände och sa "jag vet inte ens var den ska sitta än" och då flyttade han den och gjorde ytterligare en repa på ett annat ställe. Jag fick slita allt ur händerna på honom och sa "jag fixar det själv, tack". Under hela tiden, då jag försiktigt skruvade dit den, stod han med händerna precis brevid, rodo att ta över.

Hur som helst, backspegeln sitter nu där den sitter och reporna är någorlunda övermålade. Det blev riktigt bra tillslut!
Fint va? :)
Och så ser man lille Vilsepilse i ögonvrån hela tiden när man cyklar. Riktigt skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar