tisdag 23 augusti 2011

Färsk majs är rätt nice

Okej, jag vet att man inte får sno mat, hur lite pengar man än har. Men att ta en majskolv på ett fält med en miljon andra majskolvar, bland en miljon andra majsfält, känns inte så illa. Jag hade också betalt några cent om det bara hade funnits någon att betala till. Det är ju så extremt mycket godare på det här viset.
 För att skörda majsen behöver man en Leathermankniv och vakt (Niklas i det här fallet).
Kolven förvaras fördelaktigen i sitt skal tills den ska tillagas. Lägger man den i en plastpåse i solen under dagen luktar den ganska äckligt när man sedan packar upp den (been there, done that...). Kolven ska sedan skalas och delas (sågas) i mindre bitar.
 Majsen kokas i ca 7 minuter.
Och steks sedan i ca 4 miuter.
Serveras med smör och salt. Mmmm!

Det här är verkligen perfekt bukfylla, men inte den mest lättsmälta maten. Man får alltså inte ut så mycket av det innan de passerat genom kroppen. Annars hade jag nog levt på majs genom hela Frankrike. Så otroligt gott!

2 kommentarer:

  1. ... stjäla majskolvar! det har jag ocksa velat g£ora sedan jag flyttade hit :D Men hur vet man att de är mogna?

    SvaraRadera
  2. De är nog mogna när som helst i dina trakter. :) Jag har testat mig fram, så att säga (även på tidigare resor). När de är så stora som på bilden är de reda att stjälas. ;D

    SvaraRadera