onsdag 31 augusti 2011

Bergen

Vi bara: "Nu har vi klättrat upp till 248 m höjd..." (se tidigare inlägg). Haha. Det kom att bli 1094 m.

I flera dagar har vi cyklat omkring uppe i de spanska bergen. Det har varit en naturupplevelse utan dess like. Det har också varit en av de största fysiska utmaningar jag varit med om. Ni anar inte hur tung vagnen är i uppförsbackarna. Och temperaturen sjönk. Från runt 20-25 grader varma nätter, ner till runt 10 grader. Så det har varit svårt att sova i sommarsovsäcken, trotts linnebyxorna och den varma podengon. På dagarna har det varit svalt men skönt, runt 20 grader och lite kyliga vindar.

Jag skulle bara vilja ta hela upplevelsen och ge den till er. Ni som gillar hästar, ni skulle fått se en flock med ett 50-tal hästar gallopera över det torra landskapet. Ni som gillar rovfåglar, det skulle vara ett paradis för er. Det flyger hundratals rovfåglar över våra huvuden varje dag. Falkar, örnar och gamar. Alla ni, som precis som jag, älskar hundar, ni skulle inte få nog av att se de stora, vita pyrenéerhundarna stå och spana på er uppe från klipporna, med fåren på tryggt avstånd bakom sig. Det är helt fantastiskt.
 Vi cyklade förbi en medeltida borg uppe i bergen.
Man kunde gå in (på egen risk) och ta sig upp på på toppen.
  
Jag vet inte hur lätt man ser nivåskillnaderna på bilden. Men det var en riktig pärs att ta sig upp till byn till höger. Från ungefär 400 till 600 m över havet. Vi tittade upp mot borgen uppe på berget där den här bilden togs och skojade om att vi skulle ägna dagen åt att bestiga berget och titta på borgen (som en liten extra utflykt). Det var innan vi visste att vägen vi skulle följe enligt GPS:en gick just rakt över bergstoppen... Här är vi på drygt 900 m höjd.
 
 Den här bilden är tagen ett par timmar senare, på 1000 m höjd. Det är så svårt att se, när bilden är så liten, men ungefär i mitten ser man borgen, där jag stod och fotade förra bilden.
  
Det bli så mycket vackrare när man känner att man faktiskt har tagit sig hit helt av egen kraft.
 Uppe på toppen kände man sig nästan som hemma. Platt och blåsigt, precis som Skåne.
 Vindjackorna åkte på och av, flera gånger om dagen.
 En lycklig podengo i vildmarken. <3

3 kommentarer:

  1. Det är ju PRECIS sådan här extra utflykter som är hela grejen med att cykla kan jag tänka mig! ser riktigt skoj ut! hoppas ni snart får en riktigt rolig nedförsbacke! :D kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  2. fruktansvart fina bilder, det är som vykort :)

    SvaraRadera
  3. Åå härliga landskap :) Trampa trampa trampa!!! Kraam

    SvaraRadera