onsdag 24 augusti 2011

Sammanfattning: Frankrike

Ungefär såhär cyklade vi genom Frankrike:
Inga bra cykelvägar
Förlåt Frankrike, men 99% av vägarna här var ingen hit för cyklister. Vägrenar är ovanliga i detta land och separata cykelbanor är ännu mer ovanliga. Som racercyklist klarar man nog sig ganska bra, men jag rekommenderar inte att ge sig ut på de franska landsvägarna med så mycket packning som vi har, eller med vagn där bak. Sista biten vi cyklade, längst de populära turistorderna i söder gick dock en fin cykelled och det finns säker många andra cykelleder som vi missat. Men de vanliga länsvägarna var inget bra alltså.

Man bör lära sig Franska
Annars är det lite svårt att göra sig förstådd eller förstå fransmännen. Vi snappade upp några få ord längst vägen som "Regard, le petit chien!" och "je voudrais une baguette, s'il vous plait". Engelska fungerar generellt inte. Kroppsspråket fungerar generellt inte heller. Men glada och trevliga är de flesta fransmän i alla fall!

Bra McDonaldsrestauranger
"Äntligen hemma", sa vi varje gång vi kom in på en ny "McDo", som de kort och gott kallar denna snabbmatsmastodont i Frankrike. Vi stannade på i princip alla McDo. Verkligen jättefräscha restauranger, med toalett (+ toasits!), obegränsat el och internet! Mat köpte jag sällan (den biten skötte Niklas), men det var inga problem att smuggla in eget. Vilse var alltid välkommen in, precis som alla andra hundar. Dessa restauranger kommer jag att sakna. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar