onsdag 20 juli 2011

På camping Val de Trie

Det var länge sedan jag skrev i nutid. Inläggen samlas i högar på datorn. Visserligen organiserade efter land och händelse, i mappar med förminskade bilder och små textdokument färdiga att ladas upp till bloggen, när tillfälle (internetanslutning) ges. Men eftersom det tar så lång tid att ladda upp inläggen, med alla bilder, hinner jag inte alltid ifatt

Nu sitter vi i alla fall i lugn och ro inne på restaurangen på campingen Val de Trie. En jättemysigt ställe som jag gärna rekommenderar om man vill campa i Frankrike! Jättegullig personal, litet, mysigt campingområde, pool och fri internetuppkoppling ända in i tältet! Vad mer kan man önska?
Det hade nog varit lite svårt att hitta hit om vi inte hade blivit erbjudna eskort av en man i grannbyn. :D Vi cyklade förbi och frågade efter vägen och han visade och förklarade på knagglig engelska. Efter någon kilometer kom han ifatt oss med bilen och sa att han kunde visa vägen. Sen cyklade vi efter honom, backe upp och backe ner (i typ 10-25 km/h...). Han sniglade fram med varningsblinkersen igång, i ganska många kilometer. Haha, så otroligt snällt av honom!
Såhär ser vår "tomt" ut på campingplatsen. Det lilla röd/bruna djuret i mitten är vår vakthund. I buren till höger går "våra" två kaniner.
Alltså, kaninerna är übersöta! Vi har också en katt som kommer och går. I morse kom den in i förtältet och knaprade i sig nästan hela Vilses dagsranson torrfoder. Vilse kikade ut och sen gick han suckande in och la sig igen. När han kom ut nästa gång (och katten var borta) rusade han ut och försökte äta upp det som fanns kvar i burken. Jag hann precis stoppa honom (vill inte att han ska bli smittad med någon konstig fransk sjukdom).
 Det finns utomhuspool och inomhusbassäng!
Det finns också gratis cykeluthyrning till de små. Vilse nappade direkt på detta fantastiska erbjudande.
För övrigt lät vi dock cyklarna stå idag och gav oss istället ut på en härlig skogspromenad. Det var riktigt mysigt! Anledningen till att jag ser så ledsen ut på den här bilden är för att jag precis fått ett sms från min bästa kompis, David. Han berättade att han tappat sin GoPro-kamera i havet när han kitesurfade. Han hade ingen chans att dyka ner efter den, så den är nu förlorad. Stackars David.
Annars hade vi såhär kul i skogen, hahaha.
Och såhär kul! Helt ärligt, de har lianer i träden i Frankrikes skogar! Niklas skrek varnande innan lianen brast och jag föll ner i brännässlorna. Men det var kul så länge det varade. :)
 Såhär såg lianen ut efter att det gått sönder lite.
Niklas apade sig också lite. Det här var den enda bilden jag hann ta på honom, innan han snodde åt sig kameran igen. Han spanade nämligen efter fåglar att fotografera.
Precis nu ser det ut såhär. Vilse myser i iglon, Niklas sitter och skriver dagbok och dricker öl. Jag skriver det här inlägget (som ni ser i laptopen). Snart är det dock dags att lämna restaurangen och krypa in i tältet. Imorgon blir det ett sista dopp i poolen, sen fortsätter vi söderut. Vi hörs om några dagar!

1 kommentar:

  1. whats up med niklas och fåglar? är han lika galen i dem som du är i hundar?

    SvaraRadera