torsdag 14 juli 2011

Friesland

Första provinsen vi cyklade igenom i Nederländerna var Friesland. Ett otroligt vacker landskap, trevliga människor, fina djur och ett eget, speciellt språk (det tog ett tag innan vi förstod varför det stod två nästan likadana ortsnamn på varje skylt) är det vi kommer att minnas härifrån. Rekommenderar verkligen Friesland som resemål om man vill ner i Europa för att cykla omkring en runda!
Vi cyklade förbi den här stora, fina villan och gick in för att fråga om de trodde att man kunde få slå upp ett tält på den nyskördade åkern utanför tomten. Istället blev vi erbjudna att slå upp tältet i trädgården. Familjen Flameling var väldigt gästvänliga och trevliga! De hade en liten jack russel terrier och tillsamman gick vi en kvällsrunda med hundarna och pratade på om Friesland och om Sverige, som Anneke hade besökt. Det blev en väldigt fin kväll!

Jag kanske borde ha fotat mer av landskapet, men det är inte sådant jag tänker på att ta upp kameran för. Här kommer i alla fall några bilder på hur det kan se ut när man cyklar omkring i Friesland:
 Välorganiserat och enkelt att ta sig fram som cyklist (precis som i hela Holland).
 Långa (väldigt långa) asfalterade cykelvägar som går fågelvägen över det platta landskapet.
En hel del charmiga små byar hamnade vi också i.
Det fullkomligt kryllade av frieserhästar i Friesland! (Extremt stolt över att jag kunde den rasen, det är hundar som är min grej annars, inte hästar.)
Det var svårt att få bra bilder av de, eftersom de stod en bit ut i hagarna, men ungefär såhär ser de ut. Fast de brukar ha lite längre tasspäls. ;) Som en jättestor My Little Pony typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar