onsdag 6 juli 2011

Bor i stuga

21 juni

Vilken tur vi hade, att vi träffade på Björg Kari På färjan mellan Norge och Danmark! Björg Kari är också en gammal cyklist (har tidigare cyklat Nordsjöleden ner till Frankrike, samt en långtur i Italien) så vi har haft en massa att prata om. För även om vi inte hann prata så mycket på båten, så fick vi mycket mer tid ihop efter det. Hon frågade nämligen vad vi hade för planer för kvällen och när vi berättade att vi bara skulle försöka hitta någon stans att slå läger, sa hon att vi gärna fick sova över i hennes sommarstuga. Om vi ville!
Här kommer Niklas och Björg Kari av färjan i Danmark.

 Stugan låg ca 5 km från hamnen. Det var verkligen så platt och blåsigt i Danmark som vi föreställt oss. :)
Och vilken stuga sen! Jag blev helt förälskad. Den är 4 år gammal och kommer från Liljehus i Danmark. Jag skriver det här så att jag kommer ihåg det till framtiden. Det verkar både kul och ganska vettigt att låta bygga upp ett helt nytt hus till sig på en tomt man gillar. Så mycket dyrare blir det nog inte om man räknar med alla underhållskostnader på ett gammalt hus.

I packningen hade vi med oss fiskbullar, svampsås och pasta. Niklas köpte dessutom med vin och ölkorv. Björg Kari gjorde köttfärssås som hon och Niklas åt. Trots vår budgetmat kändes det som en riktigt fin och lyxig måltid. Så annorlunda det kändes att sätta sig vid ett riktigt bord och äta. :)
Tomten är stor och Vilse har sprungit runt, runt och skällande låtit sig jagas av oss. Nu ligger han helt lycklig och utslagen i sin lilla bädd.

Själva ligger vi nyduschade på riktigt sköna sängar i den här superfina stugan och ska snart sova. Livet är allt bra ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar