söndag 2 oktober 2011

Brev + paket = STOR lycka!

Ni är helt underbara!

Jag överdriver inte på något sätt när jag säger att det här var den finaste, roligaste, lyckligaste och mest spännande öppna-paket-situation jag har varit med om i hela mitt liv! Ni vet känslan när man sitter där med några presenter framför sig och inte riktigt vet vilket paket man ska börja med? Tänk er då att sitta där med 26 presenter framför sig! I en tid när man så länge har varit så långt borta från familj, vänner och bekanta. När man längtat efter kontakt med det trygga hemlandet, när man saknat att ha olika människor att prata med om allt och inget.

Helt plötsligt fick jag allt det där på en och samma gång. Ni överraskade mig verkligen, var och en av er. Jag skrattade högt av alla små skämt ni skrev och blev rörd till tårar av era värmande, smickrande och peppade ord. Den här dagen går raka vägen in på min tio-i-top-lista för lyckligaste dagarna i mitt liv!
Tyvärr fick vi inte fota inne på postkontoret. Men jag kan meddela att Vilse fick visa sitt pass, vilket medförde ett gott skratt hos personalen. Det var nog den roligaste händelsen som hänt på det här postkontoret sen kvinnan som betjänade oss började för säkert 40 år sedan. ;) Den här brevhögen och de två jättepaketen  var mer än jag någonsin kunde föreställa mig och jag var helt chockad och överlycklig när staplade ut från kontoren med famnen full! Vilse hade inte hunnit känna doften av godiset än och förstod inte riktigt vad som var kul, men kul var det, för matte var glad! :)
Vagnen fick agera postbil bort till en uteservering där det fanns lite plats för alla mina brev och paket.
Först gjorde jag ett försök att sortera upp breven, fast jag vet inte riktigt vad jag sorterade dem efter. Jag var bara så exalterad och ivrig över att se vem alla breven kom från!

Trots alla brev var det inte så svårt, som man skulle kunna tänka sig, att bestämma mig för vilket jag skulle börja med. Jag råkade nämligen se en Marabou-logga (!) genom kuvertet som kom från min vän Emilia med familj. Jag öppnade genast det och upptäckte att det låg hela två 200-grammare där i, samt ett fint litet brev!
Marie alltså, herregud...! Av min älskade kompis fick jag det största paketet, fullproppat med choklad och godis! Marie skickade även med den Härligahund-tidningen där jag och Vilse var med på ett hörn. "5 frågor till Matilda Holger", haha. Det är det förra numret, nr 9, 2011. Det ska bli SÅ underbart att ha en hundtidning till att läsa nu!
Min nya vän (som jag tyvärr aldrig har träffat), Jenni i Stockholm skickade den andra stora lådan! Vilken otroligt generös människa du är! <3 Jag var helt förstummad när jag fick upp lådan och såg alla chokladkakor och allt hundgodis till Vilse.
Man kan nästan tro att du känner Vilse väldigt väl (fast det gör du i och för sig genom bloggen). Beefstick är nämligen hans absoluta favvosar! Du ser galet lycklig han blev. :D Vi kan inte tacka nog för dina fina presenter!

Sonja och hennes flatcoated Nikki, fick jag följa några kvällar i rad, då brevet hade svårt att avsluta sig själv. Haha, det var verkligen kul att läsa det, även de delar som "bara" handlade om vardagliga rutiner och tekoppar i soffan. Tänk vilka fantastiska öden som kan göra att matte och hund helt plötsligt finner varandra. Grattis till er både, ni verkar passa så bra ihop!

Mina favoritfans, morfar och Ulla, skickade vars ett brev. Det är så himla kul att höra att ni följer bloggen och roas av den! Tack för att ni ordnade så att jag kom i kontakt med Carina och Theo också. De dagarna var faktiskt något som jag och Niklas mins som några av de bästa dagarna på hela resan. :D Haha, trots att vi get oss ut för att cykla och leva ute i naturen är de tre nätterna i en riktig säng något av det mest underbara vi upplevt under dessa månader. Det är lustigt egentligen. :)

Farmor och farfar överraskade mig verkligen med sitt brev! Så glad jag blev av att höra att även ni hittat till bloggen! När jag läste om Aröd kände jag en stor saknad av detta sommarställe där jag har så himla många fina minnen från. Jag kommer gärna och hälsar på er där om jag får, kanske redan nästa sommar. Annars får jag komma förbi er i Göteborg, för träffa er vill jag gärna göra snart igen!

Av den vana cyklisten Marcus fick jag också en väldigt fint brev där han berättade om sina turer och andra intressen! Kul att jag har en sådan härlig mix av bloggläsare, bland annat de som precis som jag brinner för cykling och äventyr! Kul med bilder också så man fick ett ansikte på den här superfrågaren. ;) PS. Jag håller på att sammanställa alla svaren nu, så det kommer snart i bloggen. DS.

Av Martina fick jag ett brev som bland annat handlade om vardagen hemma i Karlstad, vilket var kul att läsa om. Och så var hon så snäll att skicka med choklad också! Tack så mycket! Chihuahuan Bosco var ju också en riktig snygging!

Jag blev så himla glad av ditt brev Mathis! Tänker typ precis lika dant om dig (det är ju eliten vi pratar om) och du är absolut den i klassen jag saknar mest. :)

När jag öppnade brevet från Marika utbrast jag direkt "åh, kolla Niklas, vilken fin hund!".  Marika har nämligen en liten Tin-tin från Spanien, som är väldigt lik Vilse. Jag tror säkert att han kan ha en hel del podengo i sig, det är bara färgen (som för övrigt var riktigt fin!) och den lite kraftigare kroppsbyggnaden som inte "stämde". Annars såg han ut som en liten podengo portugues. :)

Så kul att få se en som har en korthårig collie också (en av mina favoritraser). Det var Eva som skickade ett kort på sina fina hundar. Och jätteroligt att se att ni också är ute och reser tillsammans. De ser verkligen ut att trivas på semester! :)

Kul att du hittade min blogg David (från Djurkompaniet)! Du var verkligen en av våra favoritpraktikanter, ska du veta. Grattis till jobbet du fått! Önskar dig verkligen all lycka till i framtiden!

En annan som heter David är ju min allra bästa kompis (även om Marie numera kravlar sig upp på topplistan efter det här paketet, haha). Jag saknar dig så himla mycket och längtar tills jag får ligga slängd på madrassen i klätterhallen, med munnen full av choklad och babbla på om ALLT man bara kan babbla på om, till dina öron sprängs och först då får vi börja lära oss teckenspråk, så att jag kan fortsätta på alla mina historier tills döden skiljer oss åt. Sen ska jag leta upp dig i himmelen.
Vilken härlig känsla det var att hissa flaggan som min mamma skickade! Det var inte utan stolthet vi rullade ut från Manilva med den svenska flaggan fladdrandes efter oss i vinden. Haha, klar mamma också skickade med ett litet sy-kit för att kunna fixa fast flaggan på bästa sätt. Hon tänker verkligen på allt. <3 Självklart tänkte hon också på vad som skulle göra hennes dotter allra gladast = choklad av olika slag! Tack så mycket!

Cina, min moster skickade med choklad och turkisk peppar, som jag bara älskar! Tack min favoritmoster! Ditt brev var jättekul att läsa! Känner verkligen igen mig så himla mycket i det du berättar om djuraffären. Med kunderna och hundarna. Härligt att ni nu äntligen kan ta in alla hundar i butiken. Det är ju en av de bästa grejerna med att jobba i djuraffär, att få in alla dessa gosiga kunder!

Alice, min underbara, älskade syster! <3 Hahaha, du anar inte hur otroligt mycket jag längtar efter att få höra alla dina sommarhistorier! Vilse och jag ska kasta oss på din säng och sen ligga där i timmar och bara lyssna och lyssna och lyssna. :)

Det var inte bara jag som fick brev från min familj! En stor överraskning kom då Vilses halvsyster, Smulan skickade brev och berättade om sig själv! Eftersom Vilse inte ens visste att han hade en syster som hette Smulan blev det en känslosam stund för honom. ;) Vi förstår varför det gått så bra för den svart/vita Smulan på utställningarna. Vilken skönhet!

Vilse skämdes lite när Smulan berättade att hennes matte hade träffat Vilse på podengoklubbens årsmöte för några är sedan. Det är ett möte som Vilses matte aldrig kommer att glömma... Haha. Först hittade vi inte dit och kom därför alldeles för sent. Sen fick vi reda på att Vilse var tvungen att vara i bur, om han skulle få följa med in (först var det bara "helt okej" att han var med). Matte sa redan där ute att tyvärr, det kommer inte att gå, han kommer få panik, men vi följde tillslut med in ändå... Vilse skyller på att han var i spökåldern och att det faktiskt är fruktansvärt hemskt att vara inlåst i bur. Det var därför han pep/tjöt/gnällde konstant under hela mötet...! Jag som var helt inställd på att stolt visa upp min coola, lugna och harmoniska podengo (som han i övrigt är), så blev det som det blev, haha. ;)

Nästa brev som var adresserat till Vilse kom från Sniff. Hahaha, jag skrattade så mycket när jag läste om den lilla historian om när Sniff åkte båt. Klart att det är svårt för en liten pincher att skilja på en boj och en boll! Och att man inte vet hur blött och läskigt vattnet är förrän man provat att kasta sig ut i det. TUR att Sniff hade flytväst på sig så att husse kunde fånga upp honom i handtaget. Haha, stackars Sniff! ;D

Sniffs husse skickade också ett fint gratis-vykort som jag blev jätteglad för!

Kusinhunden Dixie skickade en present till Vilse i form av smarriga Beefstick. Man märker verkligen att hon känner Vilse, för just Beefstik är ju som sagt Vilses absoluta favoritgodis! Nu kom de i en förpackning han inte testat tidigare vilket gjorde honom ännu mer ivrig. Vilse hälsar och tackar med ett presentkort på en timmes öronslick.

Supergenerösa Jenni skickade inte bara en jättelåda med godis, utan även ett extra kort till Vilse, som han blev jätteglad för! Mycket bra tips han fick av dig (jag ska läsa det för honom flera gånger), det där med att han måste förstå att alla hundar inte pratar exakt samma språk som honom och att han därför måste vara lite försiktig. :)

Haha, Lovisa. Tänk att ett så kort blev kan vara så kul. Framför allt det på baksidan. Skrev du verkligen det medan brevbäraren väntade?! Haha. :D Hur som helst fick jag mig ett gott skratt!
 
Den här snygga Vilse-bilden hade Lovisa ritat i sitt brev!

Någon annan som varit kreativ var Heidi, som vi träffade i receptionen på Campingen i Nantes! Så kul att du fortfarande följer våra bloggar! :D
Heidis brev var det mest färgsprakande av de alla och pryddes till och med av glitterlim, haha. Fick lite flash backs från mellanstadiet, helt underbart! Älskar också att hon tecknat av min sunkiga 24-tröja och skrivit 25 på istället. :D Hahaha.

Sen tog jag det sista brevet och sa "Det här kommer från en tjej som heter Åse." Niklas bara: "vad heter hon i efternamn...? Var bor hon?!" och sen "Det är ju min pappas fru!". Haha, så kul. Trots att jag flera gånger hört Niklas prata om "pappa och Åse", lyckades jag inte koppla att det var denna Åse som nu skickat blev till mig. När jag förstod det blev jag så glad! Jag anade nästan att ni läste min blogg, eftersom den handlar om både mitt och Niklas äventyr. Men jag blev verkligen överraskad av att få en alldeles egen hälsning från er (eller, ja, delad med Vilse förstås)! :)
Det lilla bidraget var inte alls "litet" enligt mig. Tack så väldigt mycket! Det är på grund av den som det blev camping för oss alla tre inatt och därmed kan jag också använda internet och skriva det här. På vägen hit köpte jag salladsblad, rökt lax, tomater och oliver, vilket blev till en riktigt god sallad, istället för pasta eller äggrörorna jag annars brukar fixa ihop. Jag känner mig också underbart nyduschad (och nysimmad i swimmingpool!), allt tack vare er. Stort tack!
 
Med lite pusslande fick jag plats med allt godis i Jenni-lådan och alla brev, samt både Hundsporttidningen och Härligahundtidningen i Marie-lådan. Så himla bra, för nu behöver jag inte vara rädd att något blir skrynkligt eller går sönder under resan hem. Självklart kommer jag spara alla breven livet ut!

Godislådan vägde (får skriva i dåtid, för det stämmer inte riktigt längre) 3,2 kg! FATTA, över 3 kg svenskt godis! Jag bara: "Alltså, om det inte var risk för bagageövervikt innan, så är det det nu" och Niklas: "Vaddå, tror du att den kommer väga så mycket om en vecka?!". Hehe, jag vet inte riktigt hur jag tänkte. Självklart kommer den inte göra det! Den kommer antagligen väga ungefär lika mycket som en helt vanlig pappkartong när veckan är slut. ;)
 
Hur stor omorganisering jag än gjorde i packningen, lyckade jag inte få plast med Maries och Jennys jättelådor, haha. Men det gör inget att det sticker upp lite. Det ser inte ut att börja regna än på ett tag i alla fall. :) Titta så fint flaggan sitter bak på vagnen!

Jag kan inte tacka er nog för er generositet och all värme ni skickat till mig och Vilse! Jag blev hur glad som helst och den känslan kommer sitta kvar hela semestern ut! För nu har vi semester. :) Det är bara 7 mil kvar till flygplatsen och det är tre dagar kvar på Niklas resa och 6 dagar kvar på min. Jag ska verkligen passa på att njuta av den Spanska värmen och av allt spännande vi får uppleva här nere. Och jag ska njuta av känslan av att cykla omkring med flera kg extra i bagaget. Kilo av omtanke från mina älskade bloggläsare! <3

4 kommentarer:

 1. Hej Matilda!

  Vad bra att paketet kom fram! och att Vilse kunde hämta ut sitt kort! :)

  Grattis igen och håll dej utom fara de sista milen! :)

  Jenni i Stockholm

  SvaraRadera
 2. Hej på er! Det var väl det jag trodde - att det bara skulle välla ut brev fulla med kärlek o godis :-)! Jag planerade att skicka med ett par beef-sticks till Vilse men så såg de små chokladbitarna som precis passade o kuvertet o glömde bort (!) allt vad hund heter - jag skäms men är glad att andra tänkte på honom!! Kanske det blir fler tillfällen i framtiden? Och ett försenat grattis på din födelsedag, som jag också glömde bort att du skrivit om... kommer att sakna bloggen o era äventyr nu när man vant sig vid att följa den - men all lycka till med resten av resan o resan hem!! Skulle vilja se er rulla in i Malmö... Vore kul att höras av någon gång framöver när ni hunnit landa! /Martina PS Bosco tackar för komplimangen!

  SvaraRadera
 3. Gud vad roligt att brevet hann komma fram till dig! :) Blev lite orolig, Slängde in det sista dagen(då jag upptäckte bloggen) med postenappen på iphonen, så jag kunde inte skriva så mycket som jag hade velat, Men tänkte ge en liten uppdatering som lite läsning på brevet och ett stort grattis, Hade jag sett bloggen innan hade jag skickat iväg ett brev med mer skrivet på och mer tecknat på :) Tack så jätte mycket matilda! att ha jobbat med er var så otroligt roligt och ni är faktiskt de bästa arbetskamraterna jag haft! vi hade ju så otroligt kul! :) Men det är kul att se att det går så bra för dig och lever livet ;D tänk att ha cyklat genom hela europa! Så otroligt kul att se hur glad och lycklig du är! hah :) Vi får definitivt hålla lite kontakt, brev är ju otroligt mycket roligare att få från olika håll, jag ska ju bland annat kanske flytta till israel i några månader efter jul :) Så då skickar jag jätte gärna lite mer brev och gåvor

  Önskar dig också all lycka!!!! :) kram / David från dk ;)

  SvaraRadera
 4. sorry för att hunden på kuvertet såg ut som en gris :P

  SvaraRadera