onsdag 30 augusti 2017

I öknen kom regnet

Det hade varit gassande sol i flera dagar, när jag entrade Tabernas öknen. Ett fantastiskt vackert ställe! Bara kolla:

Det fanns inga campingplatser i närheten, men dock ett litet vandrarhem inne i byn Taberna. Så det blev lite lyx i tillvaron. Och vilket ställe sen! Så himla fräscht och mysigt! Som om inte det vore nog ägdes stället av en himla gullig och hjälpsam dam! Måste komna ihåg att lämna ett bra omdöme på nätet.

Hoppade i min medhavda klänning, sen gick jag och min bränna ut och åt på restaurang i byn.

När jag så låg där inne på sängen och mörkret hade dragit in över staden började det plötsligt ösregna. Det fullkomligt vräkte ner, åskade och blixtrade. Wikipedia om Taberna i Almeria: "Almeria is the driest region of Europe, with the continent's only true desertclimate where annual rainfall reaches levels as low as 156 mm in coastal areas". Det var ju kul att man prickade in det regnet med sitt besök. ^^

Jag hade samtliga tidigare nätter haft väldigt svårt att somna, på grund av värmen (upp emot 30 grader i tältet på kvällarna...!). Nu äntligen skulle jag få sova en hel natt med AC. Alla mina prylar och powerbanken skulle kunna laddas upp under natten.

Så låg jag där och i en sval säng och njöt. Lyssnade på reng och åska utanför. Tänkte på hur det skulle varit om jag istället låg i ett tält. Då gick strömmen. X) Inklusive AC då alltså. Det blev så jäkla varmt i rummet. Jag fick öppna fönstret helt för att kunna sova. Mina prylar hann inte ladda klart till morgonen. Men ja, jag njöt ändå. :)

Här är dag 4 och 5 i Relivefilm. Jag har vilat knäna och istället tagit några mils promenad (dock åkt i nedförsbackarna). Dag 4 dog klockan när jag var på McDonalds (då jag sist bloggade), om ni undrar om den förvirrade punkten i slutet av filmen.

Ah, nu ser jag att filmen från dag fem också tog slut väldigt snabbt, under tiden jag gick och handlade. Aja, liten bit av trippen får ni se i alla fall.

Dag 4, 47,4 km (av 50,6 km)

Dag 5, 15,2 km (av 39,3 km)

1 kommentar: