fredag 25 augusti 2017

Första dagen blev lite av en utflykt

Första dagen gick åt till flygresa, pyssel och meck med cykeln, samt att leta upp det stället jag slutade cykla på sist. Då fick jag nämligen skjuts till flygplatsen med färdigpackad cykel.

En mysig dag blev det och känslan av att jag har semester infann sig verkligen! Blir det problem tar jag och fixar det. Inget att stressa upp sig över. Jag har ändå 5 veckor på mig att ta mig till Venedig. Nedan kommer några bilder från dagen.

Lite mör direkt efter ett nattpass cyklade jag ner till Centralen och tog tåget till Katrup.

Sen blev det lite pyssel på flygplatsen med nedmontering och packning av cykeln. Styret ska vändas in, pedalerna av och luften ur däcken.

Valde att packa i en cykelplastpåse denna gång (har tidigare haft kartong och en tunnare cykelnylonväska). Extremt smidigt faktiskt. Bara att tejpa igen och sen klippa upp och slänga när man kommit fram. Ska försöka hitta en sådan i Venedig sen.

Hämtat både väskor och cykel från bandet.


Och så äntligen var cykeln packad och klar utanför Malaga Airport! Eller... Vänta nu... Pumpen! Inte ens kommit ut ur flygplatsen innan jag kommit på något jag glömt. 😅

 Ja, så stod jag där en stund och kliade mig i huvudet. Fanns en bensinmack vid flygplatsen med de hade bara pump för bilventil och min adaptor har jag inte heller med till mina prestaventiler.

Men så googlade jag och såg att det fanns en Decathlon (stor sportkedja) 1,7 km från flygplatsen!


Alltså, cykelskorna är inte skönt att gå promenad med... Men fram kom jag tillslut! Sen strosade jag runt där inne och shoppade pump och lite andra prylar.

När det var dags att pumpa upp däcken visade det sig att ena slangen spruckit under flygresan... Plötsligt blev jag glad att jag glömt pump och gått till Decathlon! Okej, den kanske sprack under promenaden dit, men ändå. Fick hjälp i verkstaden med att byta slang (så slapp jag det!) och sen fick jag dessutom låna cykelverkstaden själv en stund. Passade då på att montera min nya cykeldator. SÅ skönt att kunna pilla med det i lugn och inomhus där det var AC (trots att jag var mentalt förbered fick jag en chock när jag klev ut från flygplatsen).

Tillfredsställande när man hittar ett lila gummiband i packningen, för lite extra fäste till pumpen. Sååå fint! 👏

Rullade sen äntligen iväg, tillbaka mot flygplatsen blev det först, sen ut på landsbygden. 

Och igenom några byar.

Och så plötsligt kände jag igen mig!

Jo visst! Här vid den här macken svängde man in.

Ner mot gamla SOS Animals. Mins så väl när vi rullade ner här lite nyfikna sist och möttes av hundskall och gästvänlig personal! Vet inte hur man länkar på något snyggt sätt än (har precis börjat använda appen Blogger), men här är ett av inläggen från när vi var här 2011:
http://matildaholger.blogspot.se/2011/10/var-haller-vi-hus.html?m=0

Okej, jag visste ju om att SOS flyttade för några åt sedan, men det var ändå en liten chock att se stället så här nu. Såhär såg det ut när jag var här sist: 
http://matildaholger.blogspot.se/2011/10/livet-pa-sos-animals.html?m=0
Där i den andra rastgården på höger sida stod min älskade Kira. 💜 Minns det som igår! Sofia som visade mig runt sa något om att "den här hunden kommer du gilla", men jag hade redan sett henne. De stora öronen syntes på långt håll. Det alerta lilla ansiktet där hon låg uppe på en hundkoja och spanade på oss. Åh, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Blir helt varm i hjärtat när jag tänker på det.

På väg tillbaka mot Malaga igen. Här upp till höger promenerade jag och Sofia med Kira och Vicky en dag. Himla kul att både jag och Sofia sen kom att adoptera just dessa två hundar (vilket ingen av oss visste om då)! http://matildaholger.blogspot.se/2011/10/stadspromenad.html?m=0

Nere i Malaga, lite väster om stan, hittade jag den här campingen. Sov sen mycket gott i tältet! En härlig känsla infann sig av att ha knutit ihop resvägen. Nu redo för att cykla österut! 

1 kommentar: